Petrol: Odstopila uprava Tomaža Berločnika

Srečko Klapš Srečko Klapš
24.10.2019 22:00

Skupaj z njim sta sporazumno odstopila še člana uprave Rok Vodnik in Igor Stebrnak. Uradno zaradi razhajanja v strategiji. Petrol začasno vodi dosedanja nadzornica Nada Drobne Popovič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Berločnik ni več predsednik uprave Petrola. Odhaja sporazumno zaradi razhajanja v strategiji.
Iztok_pipan

Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik je odstopil s funkcije, so pravkar sporočili iz naše največje energetske družbe. Začasno ga bo, kot se je napovedovalo, zamenjala predsednica nadzornega sveta, in nekdanja članica uprave SDH, Nada Drobne Popovič. Skupaj z Berločnikom sta odstopila še druga dva člana uprave, Rok Vodnik in Igor Stebrnak. Uradno: Razhod je sporazumen, zaradi razhajanja v strategiji, so še sporočili.
Ves dan je uprava Petrola, na čelu s predsednikom uprave Tomažem Berločnikom, "visela v zraku". Kot je poročal Planet TV, naj bi Berločniku očitali predimenzionirano milijardno investicijsko politiko, za 240 do 270 milijonov evrov preplačil nakupov podjetij, sumljive projekte na Hrvaškem, domnevno povezane z nakupi Croduxa, in predrago selitev v novo upravno stavbo. Predvsem pa to, da naj bi večina teh korakov šla mimo Slovenskega državnega holdinga in nadzornikov. Poleg Nade Drobne Popovič, ki se je omenjala za začasno predsednico uprave Petrola, če bi zamenjali Berločnika, v nadzornem svetu sedijo še Igo Gruden, Sašo Berger, Metod Podkrižnik, Mladen Kaliterna in Sergij Goriup.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta