(PISMO BRALCA) SMC išče novo ime: Mar mislijo, da smo volivci pozabili in da nas bodo lahko ponovno prevarali?

Danilo Muršec, Maribor
25.08.2021 08:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik SMC Zdravko Počivalšek
Robert Balen

V dnevnem časopisju in le za kratek čas na Googlu sem zasledil, da je predsednik Stranke modernega centra (SMC) Zdravko Počivalšek pisal članom in jih zaprosil za njihov pogled na prihodnjo identiteto stranke in njeno ime. Tik pred kongresom. Kje je bil do sedaj?

Mar je s tem priznal, da sedanje vodstvo in poslanska skupina nista delovala v duhu zahtev večine članstva? Da so on in poslanska skupina solirali po svoje, daleč stran od mnenja članstva? Seveda, saj to so bili glavni razlogi za močan osip. Dejstvo je, da se je njihova poslanska skupina po vstopu v Janševo vlado prepolovila. Kaj pa volivci, med katerimi sem bil tudi sam? Že večkrat smo izkazali razočaranje, ki se kaže v raznih anketah, rezultat pa je napovedan "izbris" s političnega odra. Za zmeraj, dokončno, za vedno! In razlog? Izdaja volivcev!

Stranka SMC se je v svojem predvolilnem programu zaklinjala, da ne bo sklepala kravjih kupčij z Janezom Janšo. Pa so jih in s tem so krepko prevarali svoje volivce, jih izdali. In kako je Dante opisal pekel? Da je sestavljen iz devetih krogov in da izdajalci sodijo v najgloblji del. Tega volivci zagotovo ne bomo pozabili. Tako kot ne bomo pozabili zadev in laži, ki so se pletle v zvezi z nabavo opreme v žalostni zgodbi covida-19. In zakaj bi sedaj zamenjali ime stranke in program, identiteto? Mar niso več moderni? Mar mislijo, da smo volivci pozabili in da nas bodo lahko ponovno prevarali, če se bodo skrili za novim imenom in nekim novim programom? Kje pa! Njihova tetovaža je povsem prepoznavna. Mene zagotovo ne bodo žejnega prepeljali čez vodo, so se preveč zapisali v zgodovino. A da se povezujejo z nekaterimi strankami? Seveda, ker bi radi bili zraven v državnem zboru, na položajih in v medijih. Ker je to tako sladko. Sploh pa bi brez njih država propadla ...

Pa da ne zanemarim: ne bomo pozabili priimkov ljudi, članov te "moderne stranke", ki so jih zanimale samo njihove osebne ambicije. Ob njihovih razpravah v državnem zboru, komisijah in pojasnjevanju pred TV-kamerami se mi je ježila koža. Ostudno! Bo pa zelo zanimivo spremljati njihovo nadaljnjo pot ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta