(PISMO IZ RIMA) Korona od globalnega k osebnemu: Kako ostati zvest sam sebi

Razmišljam, kako bodo prazne restavracije, ki so sicer sinonim za dobro hrano, ogrozile ekonomsko situacijo v Italiji. Vse so prazne. Zaprte so šole in univerze, zaprte so kinodvorane, zaprta so gledališča, zaprti so muzeji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Španske stopnice v Rimu
Reuters

V petek pozno dopoldan sem zmenjena na Španskih stopnicah. Še nekaj sobot nazaj je tam mrgolelo ljudi kot čebel. Tokrat pa samo peščica ter dva avtomobila policajev. Ljudje so kot statisti. Prijatelj iz Firenc pravi, da se ne spomni, kdaj je bila v Firencah nazadnje tišina. Taka tišina, da je prvič v življenju zaslišal šumenje Neptunove fontane na Piazzi della Signoria.
Ko pride ona, iz torbe potegne pollitrsko steklenico razkužila. Obe naju zagrabi smeh. Sprehajava se po Via Margutta, čebljava kot šolarki in obiščeva dve razstavi naivcev - eno slabšo od druge -, potem pa se odpraviva na aperitivo. Ko prideva v običajno polno restavracijo, sta zasedeni samo dve mizi. Za eno natakarica in barman, ki jesta testenine, za drugo pa skupina starostnikov, ki nazdravljajo s kozarci belega in rdečega. Sedeva za največjo mizo, barman nama zmeša gin tonic.
Glasba v restavraciji bi lahko bila podlaga za film katerega od režiserskih magov. Ob praznih mizah v romantični poltemi zveni skoraj neresnična.

Španske stopnice v Rimu
Reuters
Rimsko letališče Fiumicino 
Reuters
Rimska železniška postaja Termini 
Reuters
Andreja Časar
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta