Plakate, na katerih je bil poslanec Levice Miha Kordiš, naročil in plačal Rok Snežič

M.R.
13.03.2022 14:40

Pred tedni je bilo na več krajih mogoče opaziti jumbo plakate, na katerih je bila fotografija poslanca Mihe Kordiša. Ob njegovi fotografiji je bil pripis: "Si Slovenija to zasluži? KUL poslance."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Šnežič pred državnim zborom v majici, na kateri je fotografija poslanca Mihe Kordiša
BOBO

Plakate je po poročanju portala Necenzurirano naročil davčni svetovalec Rok Snežič. Deset teh plakatov je bilo mogoče opaziti na najbolj prometnih lokacijah ob avtocestnem križu.

Januarja je na zaslišanju pred parlamentarno preiskovalno komisijo Snežič nosil majico, na kateri je bila enaka fotografija poslanca Levice. 

Novinarji portala Necenzurirano so stopili v stik s predstavnikom agencije Amicus Primožem Kapusom, ki je potrdil, da je Snežič pri njih naročil oglaševanje na dveh reklamnih panojih za obdobje enega tedna. Potrdil je tudi, da je Snežič sam plačal račun. Koliko je moral za to Snežič odšteti, pa Kapus ni povedal. 

Spletni portal Necenzurirano je sicer že pred časom poročal, da se Snežič že leta uspešno izogiba plačilu več kot pol milijona evrov davčnega dolga. Tako naj ne bi imel niti bančnega računa, uradno pa ni lastnik nobenega omembe vrednega premoženja, čeprav vozi avtomobile luksuznih blagovnih znamk. Od podjetja, ki ga vodi njegova žena Klavdija Snežič, naj bi prejemal plačo v višini 373,62 evra. 

Ravno ta teden pa je ustavno sodišče Bosne in Hercegovine Snežiču zavrnilo pritožbo, ki jo je vložil zaradi domnevne prepovedi vstopa v Bosno in Hercegovino, s tem pa je po besedah Snežiča dejansko potrdilo, da takega ukrepa proti njemu ni. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta