Po dolgem času pocenitev naftnih derivatov: Navzdol tako dizel kot bencin

Gr.G.
23.03.2021 13:33
Že lep čas nismo pisali o pocenitvi cen naftnih derivatov pri slovenskih ponudnikih, saj so se maloprodajne cene konstantno višale. Tokrat je drugače.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V primerjavi s prejšnjim tednom so cene 95-oktanskega bencina znižali štirje trgovci (Petrol, OMV, MOL in FE Trading/Avanti), dizel pa se je pocenil celo pri petih prodajalcih: ob prej omenjenih še pri družbi Agas Maribor. Sicer spremljamo dogajanje pri šestih ponudnikih.

Za 50-litrski rezervoar bencina je treba odšteti od 0,4 do 0,5 evra manj kot pred tednom dni, le pri dveh trgovcih (Discont Oil in Agas MB) je cena višja - za 1,25 evra po rezervoarju oziroma 2,5 centa po litru. Ne glede na to ostaja poleg družbe Avanti pri omenjenih dveh cena rezervoarja pod 58 evri, medtem ko morajo pri trojici Petrol/OMV/MOL kupci za 50-litrov bencina odšteti blizu 59 evrov. 

Dizel tudi po pocenitvi povsod ostaja dražji od bencina. Najceneje ga boste natočili pri prodajalcu FE Trading/Avanti (58,45 evra za 50-litrov), najdražji dizel trenutno ponuja MOL po ceni 1,201 evra za liter. Vendar razlika do Petrola, Agasa in OMV-ja ni velika. Z zadnjo pocenitvijo dizla, prvo v daljšem časovnem obdobju, ki znaša od 1,6 do 2 centa za liter derivata, so trgovci skoraj izničili podražitev iz prejšnjega tedna, ko se je cena zvišala za 1,7 do 2 centa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta