Po hudem zločinu so v slovo družini v Gerečji vasi ugasnili novoletne luči

Vesna Lovrec
27.12.2020 20:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Dan po družinski tragediji v Gerečji vasi, kjer so za božič v strahovitem zločinu umrli trije člani iste družine, je bila vsa vas zavita v žalost. Luč je gorela le v njihovi hiši, ker so jo preiskovali kriminalisti. Danes so krajani v Gerečji vasi v slovo cenjeni in marljivi družini ugasnili tudi vse novoletne luči. Prijatelji prižigajo sveče na domu umorjenih, namesto praznične razsvetljave so zagorele sveče tudi na oknih v sosednjih vaseh.

Igor Napast

S svečami je preplavljeno dvorišče ptujske osnovne šole, na kateri je Jožica L. poučevala kemijo.

Igor Napast

"Draga učiteljica, niste bili le naša razredničarka, ampak tudi druga mama. Vedno ste nam pomagali in nas naučili veliko stvari, ki jih bomo potrebovali v življenju. Vedno ste bili pripravljeni svetovati in poslušati. Nikoli vas ne bomo pozabili. Počivajte v miru," je samo eden od zapisov, ki so jih učenci in sodelavci namenili pokojni.

Igor Napast

Oseminpetdesetletno Jožico L., njenega tri leta starejšega soproga Branka L. in njuno 35-letni hči Mojco L. je v petek umoril 35-letni Silvo D. Policija o ugotovitvah preiskave ni povedala še ničesar, neuradno pa se ve, da se je morilec vsej družini maščeval zato, ker ni prenesel dejstva, da ga je Mojca L., s katero imata nekajletnega sina, dokončno zapustila. Vse tri je zabodel, Mojca in njen oče sta izkrvavela na prizorišču zločina, Jožica pa se je še nekaj časa borila za življenje. Uspela je poklicati na pomoč, reševalci so jo odpeljali v bolnišnico, a poškodbe so bile prehude. Za njimi sta ostala neutolažljiva 27-letni sin in brat Miha L. ter Mojčin petletni otrok, ki je bil priča zločinu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta