Pogajanja pred stavko v Pošti Slovenije nadaljujejo v soboto

Srečko Klapš Srečko Klapš
08.11.2019 19:27

Čas pred za ponedeljek napovedano stavko zaposlenih v Pošti Slovenije se izteka, zato se bodo o stavkovnih zahtevah, med katerimi je najtrši oreh dvig plač, pogajali tudi čez vikend.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karmen Lebe Grajf, svetovalka uprave in vodja pogajalske skupine Pošte Slovenije, meni, da bi ugoditev zahtevi sindikata SPD po desetodstotnem dvigu plač lahko prihodnje leto ogrozilo pozitvno poslovanje Pošte Slovenije.
Andrej Petelinsek

Tudi Karmen Lebe Grajf, svetovalka uprave in vodja pogajalske skupine Pošte Slovenije, je tako kot predstavniki Sindikata poštnih delavcev (SPD) dan prej včeraj potrdila, da so med pogajanji zbližali stališča na nekaterih točkah, a še vedno ostaja odprta zahteva po desetodstotnem dvigu plač: "Zvišanje plač za leti 2019 in 2020 je sicer že dogovorjeno v podpisanem dogovoru o stavkovnih zahtevah februarja letos. Dodatni dvig plač pa bi imel negativne finančne posledice za poslovanje družbe. Kljub temu bomo pogajanja s sindikatom nadaljevali v soboto." Dodala je še, da so sindikatu SPD poslali stališča Pošte Slovenije na vseh šest stavkovnih zahtev: "Če bi izpolnili zahtevo po desetodstotnem dvigu plač, bi se stroški plač v letu 2020 povišali za dodatnih 12 milijonov evrov, skupaj z že sprejetim februarskim dogovorom bi tako v letih 2019 in 2020 ta izplačila zvišala stroške poslovanja za 17,7 milijona evrov, zato stavkovnim zahtevam v takem obsegu preprosto ne moremo ugoditi," pojasnjuje Lebe Grajfova. Tudi zato, ker bi v tem primeru Pošta v prihodnjem letu lahko poslovala z izgubo. Zato vodstvo Pošte sindikatu predlaga, da bi se o korekciji plač dogovarjali prihodnje leto, veljati pa bi začele z letom 2021.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta