Policija o domnevnem fizičnem napadu na poslanca Grimsa na poti iz parlamenta: Fizičnega stika ni bilo

Va
09.01.2023 16:25

Še naprej pa iščejo neznano osebo, ki so jo posnele nadzorne kamere, in lanski oktobrski dogodek obravnavajo kot prekršek. Odzvala se je Nika Kovač.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Grims 
Andrej Petelinšek

Policija je ugotovila, da pri lanskem domnevnem napadu na poslanca SDS Branka Grimsa na poti iz državnega zbora v garažno hišo čez cesto, v katerem je slednji prepoznal poskus umora, ni prišlo do fizičnega kontakta, zato so preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključili. Še naprej pa iščejo neznano osebo, ki so jo posnele nadzorne kamere, ker dejanje vsebuje elemente ravnanja, ki ga obravnavajo kot prekršek, so za N1 Slovenija povedali na PU Ljubljana.  

"Šel sem iz parlamenta tukaj dol po stopnicah in zgodil se je zahrbten napad, strahopeten, človeka nisem niti videl. Sredi stopnic me je nekdo silovito porinil, na srečo sem se ujel in nisem padel po stopnicah. Če bi, bi se stvar veliko slabše končala," je Grims takrat opisal domnevni fizični napad 28. oktobra. Dan pozneje je povedal, da ga še vedno boli rama, a da pomoči v zdravstveni instituciji ni iskal. Zadevo je prijavil policiji.

Napadalec na Branka Grimsa
PU Ljubljana

Na N1 Slovenija so spomnili, da je opozicijski poslanec dan po dogodku povedal, da ga je napadalec pljunil po hrbtu in laseh. Slišal je tudi besede, da ga je "treba ubiti", ni pa vedel, ali jih je izrekel napadalec ali kdo od mimoidočih.

Branka Grimsa so na N1 želeli vprašati, ali ga je policija o ugotovitvah preiskave suma storitve kaznivega dejanja že obvestila in zakaj je prijavil fizični napad, če fizičnega stika ni bilo. Do zdaj se ni odzval.

Kot je znano, so se po domnevnem incidentu v državnem zboru zavezali skupaj s policijo okrepiti varnost poslancev in poslank na funkcionalnem zemljišču DZ.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta