Policijska dokazila, zgodovinski vpogled, tudi o terorju v Mariboru: Upravna enota tudi v drugo prepovedala koncert kontroverznega Thompsona

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
13.05.2020 12:30

Na 55 straneh odločbe, s katero je mariborska upravna enota v začetku tega meseca še v drugo prepovedala Thompsonov koncert, obsežna pojasnila policije, Europola, temeljit vpogled v zgodovino (neo)ustaštva, o hudem terorju v Mariboru v času druge svetovne vojne in predvsem o človekovem dostojanstvu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Perković Thompson
Vedran Karuza

O koncertu kontroverznega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki bi se moral odviti 20. maja 2017 v Festivalni dvorani na Lentu, je mariborska upravna enota (UE) pred dnevi izdala novo odločbo. In tako kot prvič koncert prepovedala. "V ponovnem postopku je upravni organ ponovno odločal o predlogu Policijske postaje Maribor 1 za prepoved javne prireditve. Pri tem je upošteval vsa napotila upravnega sodišča in ministrstva za notranje zadeve ter se opredelil do vseh navedb tako sodbe upravnega sodišča kot tudi odločbe ministrstva. Ob skrbni presoji vsakega dokaza posebej in vseh dokazov skupaj je upravni organ nesporno ugotovil, da je predlog policijske postaje utemeljen, zato je predlogu ugodil in predmetno prireditev prepovedal," so nam sporočili z mariborske upravne enote, ki jo vodi Srečko Đurov.

Festivalna dvorana Lent
Simona Božič
Načelnik upravne enote Maribor Srečko Đurov
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta