Kolinda Grabar Kitarović: "Rada bi šla na Thompsonov koncert, tega nisem nikoli skrivala"

02.08.2019 20:58

Sporni Marko Perković Thompson ne koncertira naključno v začetku avgusta v Splitu, uradno na povabilo splitskega župana, hrvaška predsednica pa pozdravlja pevčev poziv publiki, "naj nosi izključno simbole zmagovite hrvaške vojske, glede na to, da je domovinska vojna v temeljih moderne Hrvaške" ... Pevec da ji je vse pojasnil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Perković Thompson je poskušal imeti koncert tudi v Mariboru. Organizator je dobil prepoved.
Vedran Karuza

Da bi šla rada na koncert Marka Perkovića Thompsona 4. avgusta v Splitu, "tega nisem nikoli skrivala in bila sem že na njegovih koncertih", navaja besede predsednice Hrvaške Kolinde Grabar Kitarović Slobodna Dalmacija. A istega dne pripravlja skupaj z ministrstvom za obrambo sprejem v Kninu za hrvaški državni praznik in obletnico vojaške operacije Nevihta v vojni na Hrvaškem v devetdesetih, ki je najvišje v hrvaškem kolektivnem spominu. 
Sporni Thompson ne koncertira naključno v začetku avgusta v Splitu, uradno na povabilo splitskega župana, hrvaška predsednica pa pozdravlja pevčev poziv publiki, "naj nosi izključno simbole zmagovite hrvaške vojske, glede na to, da je domovinska vojna v temeljih moderne Hrvaške"
Znano je: Thompson velja za glasnika nacionalističnih idej, sporno je ustaštvo v njegovih besedilih, na čelu s spornim ustaškim pozdravom "za dom spremni". Predsednica Hrvaške pa spet lakonično govori, češ da sta s pevcem že o vsem govorila in da ji je odločno zatrdil, da ni nikdar pel pesmi Jasenovac in Gradiška Stara: "Nikakor ne želi škoditi Hrvaški, velik domoljub je, če pogledam večino njegovih pesmi. Seveda, v začetku vojne je moral animirati ljudi, da gredo v boj proti zedinjanju četniške kokarde in rdeče zvezde, ki jo je nosila takratna JLA."
Thompsonove današnje pesmi so po besedah Kolinde Grabar Kitarović kritika hrvaške družbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta