"Ponekod več dežja, kot ga je bilo celo poletje." Kakšno vreme lahko pričakujemo v naslednjih dneh?

M.R.
15.09.2022 10:14

Pred nami je precejšnja ohladitev ozračja, napovedujejo meteorologi pri agenciji za okolje (Arso). A ta prihaja šele v soboto. Bo pa že danes in jutri precej deževno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Danes bo pretežno oblačno vreme, nastajale bodo plohe in nevihte, možni bodo tudi krajevni nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija.

Oblačno bo tudi jutri, dež pa bo zajel celo državo, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo možne tudi nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem pa proti večeru burja. Jutranje temperature bodo od 13 do 17 stopinj, čez dan pa se bo segrelo do 20 stopinj Celzija, na Primorskem bo še nekaj stopinj topleje.

Prognostik pri Arsu Blaž Šter je na Twitterju objavil, da ga ne bi presenetilo, če bo v prihodnjih dveh dneh ponekod padlo več padavin, kot jih je bilo v celem poletju.

A v soboto zjutraj bo že precej drugače. Zjutraj bo okoli 5 stopinj Celzija, ponekod bodo lahko temperature tudi nižje. V visokogorju bo tudi snežilo, drugod pa bo oblačno in deževno, pravijo vremenoslovci in dodajajo, da bodo padavine zvečer povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

V nedeljo bo pretežno jasno, jutro bo sveže, ponekod tudi megleno. Jutranje temperature bodo od 4 do 6 stopinj, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. Čez dan pa se bo živo srebro ustavilo pri 18 stopinjah Celzija, malo topleje bo ob Obali.

Razmeroma nizke jutranje temperature bodo nato vztrajale še vse do petka prihodnji teden, kažejo trenutne napovedi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta