"Ponižujoče, neokusno in nečloveško. Predvsem pa sramotno!" Številni odzivi na zapis poslanca SDS o zaposlenih na STA

Blaž Petkovič
02.11.2021 12:08
"Spoštovani poslanec, želim vam, da vaši otroci in vnuki ne bi nikoli rabili živeti v takšnem strahu in negotovosti kot nič krivi moji otroci že več kot leto dni," je Jožetu Tanku, sicer tudi podpredsedniku državnega zbora, odvrnil eden izmed zaposlenih na STA.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jože Tanko
Robert Balen

Kot je znano, je Društvo novinarjev Slovenije po številnih pobudah včeraj zagnalo drugi krog donacijske kampanje Za obSTAnek, v katerem je znova mogoče Slovensko tiskovno agencijo podpreti tudi s poslanim sms-sporočilom s ključno besedo STA5 na številko 1919. S tem boste donatorji darovali pet evrov, še vedno pa so možne tudi donacije na poseben račun društva.

"Že 305. dan se Slovenska tiskovna agencija bori za obSTAnek, ki smo ga ji ob vladnih kršitvah zakonodaje in odrekanju plačila javne službe pomagali zagotoviti tudi s pomočjo donacij in izražene neomajne podpore javnosti. Agencija se že zdaj sooča s težko popravljivo škodo. Prepričani smo, da mora in bo morala vlada izpolniti svoje zakonske dolžnosti prej ali slej, a hkrati medtem čas še vedno ni zaveznik STA. Kolegi na STA so izčrpani, na robu zmogljivosti, skupaj s svojimi družinami v primežu negotovosti. Na njihove stiske že več mesecev opozarja tudi Sindikat novinarjev Slovenije, ki se tudi tokrat pridružuje podpori kampanji skupaj s številnimi drugimi prijatelji STA," je novinarsko društvo med drugim zapisalo v svojem včerajšnjem sporočilu za javnost

Robert Balen

Na novico o novem krogu donacijske kampanje za STA so se včeraj odzvali številni, nekateri so že prispevali sredstva za agencijo, kar so dali vedeti tudi z objavami na družbenim omrežjih. Je pa s svojim zapisom presenetil podpredsednik državnega zbora, sicer poslanec SDS Jože Tanko. Da je njegov zapis žaljiv in aroganten zlasti do zaposlenih na STA, so se na družbenih omrežjih strinjali mnogi. Kot je znano, so agencijo zaradi vladnega izčrpavanja že zapustili nekateri zaposleni in si našli službe v bolj stabilnih okoljih, direktor STA je že odstopil, drugi še naprej trepetajo za svoje službe ... "Nekateri naši sodelavci se te dni odpravljajo na zaslužen dopust, pri tem pa ne vedo, ali jih bo po njem sploh še čakala zaposlitev ali pa bodo zaradi osebnih interesov in samovoljne maščevalnosti enega človeka pristali na zavodu za zaposlovanje," so zaposleni na STA nedolgo nazaj sporočili javnosti. In kaj je ob taki situaciji zapisal Tanko? "STA je finančni fenomen. Toliko časa so že brez prihodkov, pa zaposleni še vedno prejemajo plačo. Se financirajo iz črnih fondov?" Spomnimo, da je Tanko vidni član stranke, ki je pred leti posojilo nezakonito najela pri takrat 32-letnici iz BiH (in ne pri banki), pri njenem predsedniku pa je KPK pred leti zaznala nesorazmerno in nepojasnjeno povečanje premoženja.

Pa odzivi? "Spoštovani poslanec, želim vam, da vaši otroci in vnuki ne bi nikoli rabili živeti v takšnem strahu in negotovosti kot nič krivi moji otroci že več kot leto dni. Želim vam miren dan vseh svetih. Sodelavec STA," je Tanku odvrnil eden izmed zaposlenih na STA. "Ponižujoče, neokusno in nečloveško. Predvsem pa sramotno," pa se je odzval eden izmed tviterašev, medtem ko se je neka spletna uporabnica vprašala: "Mami, kaj je to hudobija?" In s prstom pokazala na zapis Jožeta Tanka. "Kako se je fino norca delati iz 100 plus zaposlenih, 100 plus ljudi z družinami, vse iz varnega fotelja, ki ga že 30 let napaja država ... Ogabno!" smo lahko še prebrali v odzivih. Kot je znano, je Tanko poslanec že od leta 2000, med letoma 1995 in 2002 pa je bil župan Občine Ribnica. Tukaj najdete njegov življenjepis. 

Spomnimo, nad zaposlene na STA se je nedavno spravila tudi urednica parlamentarnega programa na javni televiziji Jadranka Rebernik. Preberite, kaj je zapisala ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta