Ponoči padavin ne bo več praktično nikjer po Sloveniji

M.R., VČ
18.03.2019 10:42

Ponekod po državi danes sneg.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli poldneva je začelo snežiti tudi v Ljubljani in do 13. ure je bila odeja debela en centimeter.
Večer

Pogled na spletne strani Agencije za okolje (Arso) danes ob 15. uri je pokazal oblačnost v Mariboru, v Ljubljani rahel dež, v Postojni je snežilo, prav tako v Ratečah na Gorenjskem, v Črnomlju je bil dež s snegom. 
Na Lisci je danes zapadlo do sredine dneva 16 centimetrov snega. Na Vojskem je do 13. ure) zapadlo 10 centimetrov novega snega, na Kredarici ga je zapadlo 20 centimetrov, na Voglu pa celo 23 centimetrov. Na Katarini nad Ljubljano je danes zapadlo 6 centimetrov snega, v Ljubljani pa en centimeter. 
V Miklavžu na Gorjancih so dobili 14 centimetrov snega, na Planini v Podbočju pa še en centimeter več. 
Prometnoinformacijski center pa poroča, da se sneg ponekod oprijemlje cestišč, zato voznike opozarjajo, naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Verige pa so obvezne na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo, Jezerski Vrh in Vršič. Vožnja prek prelaza Vršič je dovoljena samo za osebna vozila. 
Zaradi burje pa velja prepoved za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina.
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1107552262249959424{/twitter}

Meteorologi pri Arsu za danes napovedujejo oblačno vreme. Dopoldne so se padavine razširile nad vso državo, pri čemer se je tudi precej ohladilo, spušča pa se tudi meja sneženja, ki bo segla do nižin. Izjeme bodo le nižine na Primorskem in na vzhodu države. Zvečer bodo padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta