Pozor! Več dni bo zaprta štajerska avtocesta, možni so tudi daljši zastoji

Miha Raičevič Miha Raičevič
10.10.2024 13:00

Od petka od 20. ure pa do ponedeljka, 14. oktobra, do 6. ure bo med Blagovico in Vranskim v smeri Maribora zaprta štajerska avtocesta. Zaprt bo tudi priključek Trojane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Bralec Večera

​Prometnoinformacijski center Družbe za avtoceste (Dars) sporoča, da bodo v tem času možni zastoji, promet pa bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Pred priključkom Blagovica je mogoče pričakovati daljše zastoje, še posebej v soboto, prav tako pa bo promet upočasnjen na vzporedni glavni cesti med Blagovico in Vranskim, kjer bo potekal obvoz.

Zato uporabnikom štajerske avtoceste priporočajo, da se pravočasno pozanimajo o stanju in razmerah na cestah. V primeru daljšega zastoja pa svetujejo, da avtocesto zapustijo že pred Blagovico in se odločijo za obvoz skozi Tuhinjsko dolino ali Zasavje. 

Kaj bodo v času zapore postorili?

Pri Darsu so za Večer pojasnili, da bodo v tem času dela potekala neprekinjeno. Pred zimo bodo tako pogodbeni izvajalci sanirali poškodovane asfaltne in betonske površine na vozišču. Darsovi sodelavci in vzdrževalci bodo zaporo izkoristili tudi za redna vzdrževalna dela, kot so pometanje vozišč, sečnja rastja ob vhodih v predore, pranje dilatacij in čiščenje izlivnikov. 

Opravili bodo tudi redna vzdrževalna dela na razsvetljavi, smernikih, semaforjih v predorih in popravili sistem za prepoznavanje nevarnih snovi. Zavod za gradbeništvo in gradbeni inštitut ZRMK pa bosta opravila meritve na premostitvenih objektih.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta