Prebivalci Most pri Komendi Golobu: Zgradite zadrževalnik vode, želimo moratorij na kredite ...

U.M.
14.08.2023 13:57

Predsednik vlade Robert Golob je na Dan solidarnosti med drugim obiskal Moste pri Komendi, ki so jih 4. avgusta močno prizadele poplave. Prebivalce in male podjetnike je pozval, naj sporočijo, kakšnih ukrepe vlade pričakujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Golob med obiskom Most pri Komendi.
Urška Mlinarič

Robert Golob je napovedal, da bo vlada na četrtkovi seji obravnavala nove ukrepe, hkrati pa, da bo interventni zakon sprejet v prihodnjih tednih. "V občini Komenda je bilo prizadeti 80 odstotkov prebivalstva. To je ena od občin, kjer je bilo največ škode na zasebni lasti, malem gospodarstvu. Da bi lahko pomagali potrebujemo popis škode," je dejal prvi minister.

V Mostah pri Komendi si je Golob ogledal naselje Zeleni gozdiček. Prebivalci so zahtevali, da se končno zgradi zadrževalnik vode, ki so jim ga že leta obljubljali. Hkrati pa si želijo odpis dajatev na položnicah za elektriko in vodo ter moratorij na odplačevanje stanovanjskih kreditov.

Golob pa je še dejal, da je bilo v državi prizadetih med 10 in 15 tisoč družin. Napovedal je pomoč vsem, a proporcionalno glede na škodo. "Najprej je treba pomagati tistim, ki so izgubili vse," je dodal. 

Golob tudi pričakuje, da bodo občine čimprej oblikovale sezname s popisi škod. Vse, prizadete v poplavah, ne le socialno ogroženih, je pozval, naj se po pomoč obrnejo tudi na Rdeči križ in Karitas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta