Predlog poslanca Jonasa Žnidaršiča: Bi lahko požare gasili tudi s policijskim vodnim topom?

M.R.
19.07.2022 11:04

Poslanec SD Jonas Žnidaršič, v preteklosti znan kot televizijski voditelj in igralec, je pobudo glede vodnega topa poslal notranji ministrici Tatjani Bobnar ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija je vodni top večkrat uporabila proti protestnikom v prestolnici.
Robert Balen

Predlaga, da bi v času, ko se država sooča s sušo in veliko požarno ogroženostjo, v zadnjih dneh je na Krasu gorelo kar 400 hektarjev gozda, požare gasili tudi s policijskim vodnim topom.

Tega je policija v mandatu vlade Janeza Janše, ko je bil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, večkrat uporabila proti protestnikom, ki so v Ljubljani protestirali proti vladnim ukrepom za omejevanje covida-19.

Poročilo omenja tudi Slovenijo, predvsem v času epidemije koronavirusa.
Robert Balen

Jonas Žnidaršič v predlogu poudarja, da nekatere evropske države že uporabljajo policijske vodne topove za gašenje požarov. "Tako recimo sosednja Hrvaška, kjer je policijski top pomagal gasiti požarišče ob velikem požaru v Dalmaciji," je zapisal v predlogu in še dodal, da ima vodni top velik rezervoar za vodo in da je ustrezen z vidika zaščite voznika in upravljavca topa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta