Predsednica in njen predhodnik: Kako sobivata? Pahorja vleče vse bolj v desno

Matej Grošelj Matej Grošelj
03.07.2023 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar so pričakovali, da se bo Borut Pahor po odhodu z Erjavčeve nekoliko bolj pomaknil v zaodrje. 
V uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar so pričakovali, da se bo Borut Pahor po odhodu z Erjavčeve nekoliko bolj pomaknil v zaodrje. 
Robert Balen
V nadaljevanju preberite:

- Medtem ko Nataša Pirc Musar šele gradi podobo predsednice republike, se njenemu predhodniku Borutu Pahorju več kot pol leta po slovesu iz predsedniške palače nikakor ne uspe umakniti od soja žarometov. Ker se pogosto pojavlja na različnih javnih prireditvah, poleg tega pa bolj sproščeno kot v zadnjem desetletju komentira notranjepolitično dogajanje, postaja jasno, da se niti ne poskuša prestaviti v družbenopolitično ozadje.

- Kako uspešno sobivata predsednica republike in bivši predsednik republike, ki bo svojo enoletno vlogo zaključil ob koncu koledarskega leta? V uradu Nataše Pirc Musar se z Borutom Pahorjem ne želijo obremenjevati in uradno ne komentirajo njegovih potez. V neformalnih pogovorih je slišati, da so vendarle pričakovali bolj zadržano Pahorjevo pozicijo, potem ko je v več kot 30-letni karieri zasedel vse najpomembnejše politične funkcije v državi in bil neprestano v središču dogajanja.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta