Predsednik sindikata Fides Konrad Kuštrin: Nič čudnega, da bi zdravniki najraje ušli

16.04.2019 17:16

Politični odločevalci so odgovorni za razpad javnega zdravstva po besedah prvega zdravstvenega sindikalista.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Konrad Kuštrin
Robert Balen

"Težave zaradi pomanjkanja zdravnikov na primarni ravni niso samo težave družinskih zdravnikov, temveč tudi pediatrov, ginekologov in zobozdravnikov, zlasti pa obstaja niz problemov tudi na ravni bolnišnic in obeh kliničnih centrov," v izjavi za javnost poudarja predsednik sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides Konrad Kuštrin.   
Da zdravstveni sistem šepa, ni novo, pravi. "Stanje se slabša zadnjih deset let, od krize naprej, ker politični odločevalci ali zainteresirani iz ozadja niso znali ali hoteli poiskati ustreznih rešitev. Zakaj? Zaradi neštetih oblik ribarjenja v kalnem!"
Zdravniške organizacije da so že leta 2014 pripravile strategijo za izhod zdravstva iz krize s predlogi rešitev, a ni sledil odziv tistih, ki imajo moč, predvsem pa dolžnost potrebne spremembe realizirati. Našteje 
"nevarno in monopolno vlogo ZZZS", neustrezno financiranje zdravstvenih storitev, slabo organizacijo in vodenje javnih zdravstvenih zavodov, zastarel in nestimulativen plačni sistem. Fides da je med prvimi opozarjal tudi na pomanjkanje zdravnikov. Pa na korupcijo v zdravstvu: "Naš glas največkrat ni bil slišan ali ni smel biti slišan!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta