Premier Golob razkril računa za plačilo letalskih vozovnic in hotela za svoja otroka v Bruslju

MAT
30.06.2022 16:28

Predsednik vlade je prejšnji teden na službeni obisk v Bruselj odšel v spremstvu mlajšega sina in polnoletne hčere. Za njuno pot in namestitev je odštel več kot 3000 evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Golob bo na službene poti v tujino občasno potoval v družbi družinskih članov. 
Epa

Predsednika vlade Roberta Goloba sta minuli teden na njegovi prvi službeni poti v Bruslju, kjer se je udeležil vrha Evropske unije, spremljala mlajši sin in polnoletna hči. Urad vlade za komuniciranje je javnosti v izogib napačnim interpretacijam razkril računa za plačilo letalskih vozovnic in hotelskih nastanitev. "Stroške za otroka, ki nista bila del uradne delegacije, je premier plačal sam," so zapisali v Ukomu.

Račun za bivanje premierjevih otrok v Bruslju
Ukom

Premier Golob je za letalske vozovnice za svoja otroka na poti v Bruselj in nazaj odštel 1690 evrov, za plačilo hotelskih storitev pa 1664 evrov. Iz dokumentacije je razvidno, da je poravnal tudi dobrih 200 evrov za poznejši odhod iz hotela Amigo. "Predsednik je letalske vozovnice plačal z nakazilom na navedeni račun, hotelske stroške pa je poravnal s svojo plačilno kartico na recepciji hotela," so pojasnili v Ukomu, kjer so dodali, da bo predsednik vlade zaradi številnih poti v tujino občasno na pot vzel tudi svoje družinske člane.

Račun za letalske vozovnice premierjevih otrok
Ukom

Nekdanja dolgoletna vodja državnega protokola Ksenija Benedetti je v začetku tedna za Večer pojasnila, da spremstva sorodnikov na državnih obiskih v tujini niso običajna praksa, da pa se vsake toliko časa zgodijo. "Če je predsednik vlade poravnal vse stroške potovanja za svoje družinske člane, pri čemer ni šel niti evro iz državnega proračuna tako Slovenije kot države gostiteljice, potem s tovrstno potjo ni nič narobe. Če se je premier v Bruslju udeležil vseh sestankov in opravil vse obveznosti, ne moremo reči, da so ga družinski člani ovirali pri njegovem delu," je dejala Ksenija Benedetti in dodala, da imajo državni funkcionarji na službenih poteh v tujini zaradi natrpanega urnika praviloma malo prostega časa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.