(PREVERILI SMO) Bralec sprašuje: Zanima me, ali lahko pridejo kupci iz drugih občin po pasje mladiče?

DR
16.04.2020 11:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Nedolgo nazaj se je na nas obrnil bralec, sicer lastnik pasjih mladičkov, ki so bili tudi čipirani in cepljeni. "Ponje bi radi prišli novi lastniki, ki so doma iz različnih občin po državi. Zanima me, ali to lahko storijo? Po prevzemu ob samozaščitnih ukrepih za preprečevanje prenosa virusa bodo novi lastniki takoj odšli nazaj v svojo občino," je zapisal.
Njegovo vprašanje smo posredovali vladnemu uradu za komuniciranje in prejeli takšen odgovor: "Bodoči lastniki psičkov lahko gredo po svoje ljubljenčke, tudi če so nastanjeni v drugi občini, saj gre za nujno oskrbo živali, kar odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin dovoljuje.
Odlok zaenkrat potrdila, ki bi dokazoval nujnost poti, ne zahteva. Svetujemo pa, da imajo bodoči lastniki ob sebi karkoli, kar dokazuje trditev o nujnosti poti v drugo občino (na primer pogodbo o nakupu psa). Tako se olajša delo policistom in skrajša postopek. Vsekakor pa svetujemo ohranjanje varne razdalje, uporabo zaščitnih sredstev in upoštevanje preventivnih ukrepov." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta