Programski svet vendarle vnovič o razrešitvi direktorice javne televizije, kaj bo sedaj storil generalni direktor?

19.08.2021 11:19
Objavljamo tudi seznam, kdo vse se je oziroma ni udeležil seje, na kateri bi moral programski svet odločati o predlogu za razrešitev direktorice javne televizije Natalije Gorščak, ki ga je pripravil generalni direktor javnega zavoda Andrej Grah Whatmough.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Grah Whatmough in Natalija Gorščak
Adrian Pregelj

Postopek razrešitve direktorice Televizije Slovenija Natalije Gorščak za programski svet očitno še ni zaključen. Ne glede na to, da je generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough po ponedeljkovi nesklepčni izredni seji sporočil, da bo svojo odločitev po razgovoru z Gorščakovo sporočil do petka, torej do jutri. V torek in sredo se po naših informacijah s programsko direktorico še ni sestal.

Predsednik sveta Ciril Baškovič je namreč po poslovniku za 30. avgust vnovič sklical sejo, na kateri bi svetniki razpravljali o soglasju k predlogu za razrešitev direktorice javne televizije. Kot je znano, v ponedeljek je razprava odpadla, saj je bila seja nesklepčna – od 29 svetnikov se jih je zgolj 13 udeležilo izredne seje. Da bi sejo sklical že za 23. avgust, se Baškovič ni odločil, ker naj bi bila udeležba spet vprašljiva.

Robert Balen

Kot pravi Baškovič, bodo sejo imeli ne glede na to, ali bo Grah Whatmough že prej sporočil svojo odločitev, saj bo njegova poteza tako ali tako zakonita oziroma pravno veljavna. Bo pa zagotovo na trhlih temeljih, če bo programski svet kasneje menil drugače.

Vprašanje, ali bo generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough počakal na odločitev programskega sveta, smo poslali na Kolodvorsko. Na odgovor čakamo.

V torek so nam sicer z RTVS sporočili: "Zaradi nesklepčnosti programskega sveta RTV Slovenija bo generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough po pogovoru z direktorico Televizije Slovenija Natalijo Gorščak do petka, 20. 8. 2021, sprejel odločitev in programskemu svetu tudi sporočil svojo odločitev glede njene razrešitve. Kot je že večkrat povedal, je bila odločitev o predlogu za razrešitev direktorice televizije skrbno pretehtana, a vendar nujna, saj se TV Slovenija sooča s precejšnjim upadom gledanosti televizijskih programov." In dodali, da v tem trenutku generalni direktor še nima izbranega kandidata za naslednika direktorice televizije, "verjame pa, da ga je mogoče najti znotraj javnega zavoda RTV Slovenija". 

V nadaljevanju objavljamo poimensko udeležbo zadnje seje programskega sveta. Kot so nam sporočili s Kolodvorske, "se je večina članov, ki se seje niso udeležili, opravičila tajništvu sveta oz. predsedniku programskega sveta".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.