Ravnateljica vzgojiteljico obtožuje lažnih obtožb, odpustila jo je s pomočjo detektiva

A.L.
14.05.2019 13:43

Sviz ocenjuje, da gre v tem primeru za nedopusten pritisk na delavko in skrajen poskus šikaniranja predstavnice zaposlenih, pišejo na portalu Siol.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Po poročanju portala Siol naj bi ravnateljica Vrtca Jarše v Ljubljani prek detektiva odpustila zaposleno vzgojiteljico. "Obtožuje jo nasilja nad otroki, ogrožanja njihove varnosti in šikaniranja sodelavk. Starši so zgroženi, saj nad delom vzgojiteljice nimajo niti ene pripombe, temveč same pohvale," piše Siol. Detektiv naj bi po pisanju omenjenega portala minuli četrtek zvečer v imenu ravnateljice ljubljanskega Vrtca Jarše vzgojiteljici, sicer tudi sindikalni zaupnici Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), vročil sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja iz krivdnih razlogov in prepovedi opravljanja dela. "Obtožbe so po vseh dostopnih informacijah in trdnem prepričanju Sviza izmišljene ter so zgolj posledica dejstva, da ravnateljica ni dobila zadostne podpore v svetu zavoda za ponovno izvolitev. Ravnateljica za to krivi sindikalno zaupnico, čeprav so pomembno vlogo pri zavrnitvi imeli starši otrok, ki obiskujejo vrtec. V Svizu potrjujejo, da je bila sindikalna zaupnica zelo aktivna v minulem ravnateljičinem mandatu ter je odločno uveljavljala interese zaposlenih, kar so opazili tudi zaupniki in zaupnice iz drugih vrtcev ter jo tudi zato lani izvolili za predsednico Sindikalne konference predšolske vzgoje Sviz, ki vključuje približno 6.200 zaposlenih v slovenskih vrtcih," piše Siol. 

Starši so nad vzgojiteljici očitanimi kršitvami zgroženi 

Sviz ocenjuje, da gre v tem primeru za nedopusten pritisk na delavko in skrajen poskus šikaniranja predstavnice zaposlenih. "Starši so nad vzgojiteljici očitanimi kršitvami zgroženi in so prepričani, da so vsi očitki ravnateljice zoper vzgojiteljico njihovih otrok neutemeljeni in neresnični. Nad delom vzgojiteljice nimajo niti ene pripombe, temveč samo pohvale," so zapisali na omenjenem portalu.
"Vzgojiteljica Koritnikova je od staršev otrok svoje skupine prejela stoodstotno podporo. Je vzgojiteljica, ki je s srcem in dušo predana poklicu in otrokom – našim otrokom!" je za Siol povedala Ema Delić, predstavnica staršev v svetu zavoda in mati enega od otrok, ki obiskuje njeno skupino v vrtcu. 
Drugo stran zgodbe so na Siolu želeli preveriti tudi pri ravnateljici vrtca, a za njihova vprašanja ni bila dosegljiva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta