Raziskava: Uporabniki po letu epidemije ostajajo zadovoljni z vsebinami RTV Slovenija

STA, A.L.
22.04.2021 15:13
Raziskava Mediane v marcu letos je pokazala, da gledalci, poslušalci in bralci vsebin Radiotelevizije Slovenija (RTVS) ostajajo zadovoljni z vsebinami javnega medija. Pri Televiziji (TVS) in Radiu Slovenija je od lanskega merjenja narasel delež tistih, ki ne pogrešajo nobenih vsebin in so zadovoljni s programsko shemo, so sporočili z RTVS.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Zadovoljstvo s Televizijo Slovenija (TVS) in spletnim mestom rtvslo.si dosega okoli 70 odstotkov tako pri informativnih kot tudi ostalih vsebinah. Zadovoljstvo z Radiem Slovenija presega 80 odstotkov vseh vprašanih, so pri RTVS zapisali v sporočilu za medije.

TVS ostaja najpomembnejši televizijski program v Sloveniji na področju aktualnih novic, kulture in športa. Večina Slovencev je zadovoljna s posredovanjem novic TVS 1 v času epidemije. Kar 55 odstotkov gledalcev je zadovoljnih oziroma zelo zadovoljnih. Odstotek nezadovoljnih s poročanjem o epidemiji na TVS 1 ostaja zelo nizek, so navedli.

TVS 1 je za 40 odstotkov gledalcev najpomembnejši program za nacionalne in svetovne novice, za skoraj 50 odstotkov gledalcev pa je najpomembnejši program za kulturo. TVS 2 je najpomembnejši program za področje športa za 37 odstotkov gledalcev.

Povečalo se je zadovoljstvo s Prvim programom in Valom 202

Programi Radia Slovenija ostajajo prebivalcem Slovenije najpomembnejši vir informacij s področja aktualnih svetovnih in nacionalnih novic. Povečalo se je zadovoljstvo s Prvim programom in Valom 202. Slednji še vedno ostaja najpomembnejši radijski program za spremljanje informativnih vsebin med poslušalci.

Val 202 je tako najpomembnejši radijski program v Sloveniji na področju športa, svetovnih in nacionalnih novic ter kulture. Tretji program ARS je na področju kulture na drugem mestu.

Tudi spletna stran rtvslo.si ostaja med bolj priljubljenimi in obiskanimi spletnimi mesti v Sloveniji. Z vsebinami o epidemiji je zadovoljnih oziroma zelo zadovoljnih 46,2 odstotka uporabnikov, s posredovanjem drugih vsebin pa 42,6 odstotka. Spletno mesto Multimedijskega centra redno spremlja približno tretjina prebivalcev Slovenije, najpomembnejši vir novic pa je za petino.

V letošnji raziskavi je padel doseg medijev RTVS. Kot so zapisali v službi za komuniciranje pri RTVS, gre za pričakovan rezultat, saj je družba v drugačnem stanju, kot je bila v enakem obdobju lani. Takrat je potreba po verodostojnem informiranju zaradi izrednih razmer narasla. Valiconova raziskava Ogledalo Slovenije v marcu 2021 kaže, da je RTVS med institucijami, ki so med epidemijo pridobile največ zaupanja.

Raziskava Mediane je bila opravljena v marcu, vanjo pa je bilo zajetih 706 anketirancev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta