Rekordnih 180 novih okužb: Velik delež okužb "uvožen" z zabav na hrvaški obali, Kacin tudi o rdečem seznamu

K. Š., STA
13.08.2020 13:45

Med potrjenimi okužbami z novim koronavirusom je v zadnjem tednu več kot dvakrat toliko uvoženih kot pa lokalnih prenosov. Od 33 uvoženih primerov jih je 27 iz Hrvaške, mnogi okuženi pa navajajo druženje zabavah na plažah, je v izjavi medijem pojasnila Marta Grgič Vitek z NIJZ. V zadnjem dnevu so pri sosedih sicer potrdili rekordnih 180 novih okužb s koronavirusom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Rene Gomolj

Visoke številke novih okuženih v zadnjih dveh dneh so potisnile navzgor tudi 14-dnevno pogostost okuženih na 100.000 prebivalcev. Ta je še vedno pod deset, a se hitro zvišuje, je še izpostavila epidemiologinja Grgič Vitkova. 
V sredo je bilo ob 856 testih na novo potrjenih 29 okužb. Med temi je bilo osem vnesenih primerov, v treh primerih je šlo za lokalno pridobljene okužbe, dva primera sta povezana z vnesenimi, pri šestih vir okužbe ni znan, ostali pa so še v epidemiološki preiskavi, je naštela. Med okuženimi so predvsem mlajše osebe, kar 20 primerov sredinih okužb je pri osebah, mlajših od 30 let, nekaj več je moških.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta