RKC: Ne le maše, tudi krst, spoved in cerkvena poroka od tega tedna

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
03.05.2020 20:34

Ne le v Katoliški cerkvi, tudi v Islamski skupnosti ponovno odpirajo verske objekte za vernike, 10. maja jima bo sledila tudi Evangeličanska cerkev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Verskih obredov se bodo lahko udeležile le zdrave osebe, ki bodo med obredom morale nositi masko, pred vstopom pa si bodo morale razkužiti roke.
Saso Bizjak

Tokratna nedelja je bila zadnja, ko so duhovniki in imami zaradi epidemije maševali in opravljali verske obrede v praznih cerkvah, molilnicah in džamiji. Potem ko je Slovenska škofovska konferenca (SŠK) sredi prejšnjega tedna sporočila, da bodo od današnjega dne v cerkvah ponovno potekala bogoslužja ob prisotnosti vernikov, so ji s podobnimi navodili sledile tudi druge največje verske skupnosti in cerkve. Vrata za vernike tako danes odpira tudi Islamska skupnost, medtem ko bodo v Evangeličanski cerkvi z božjimi službami, ki jih imajo le ob nedeljah in praznikih, po besedah evangeličanskega škofa Leona Novaka začeli v nedeljo, 10. maja. O tem, da bi odprli cerkev za vernike, razmišljajo tudi v Srbski pravoslavni cerkvi, je povedal paroh Peran Bošković.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta