Robert Golob čisti svojo najožjo ekipo: Odhaja tudi vodja kabineta Petra Škofic, prihaja Luka Špoljar

Luka Mlakar Luka Mlakar
08.03.2024 10:32

Poleg državne sekretarke za kulturo Kaje Širok in gospodarske svetovalke Saše Leban z Gregorčičeve odhaja tudi vodja kabineta predsednika vlade Petra Škofic. Kdaj točno se poslavlja od Goloba, še ni znano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Premier Golob se je odpovedal tudi vodji kabineta Petri Škofic.
Andrej Petelinšek

Zamenjavam v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba ni videti konca. Poleg državne sekretarke za kulturo Kaje Širok se je premier odpovedal tudi svoji svetovalki za gospodarske zadeve Saši Leban, ki odhaja na gospodarsko ministrstvo, kjer naj bi po novem opravljala delo komisarke za Expo 2025 v Osaki, na izhodnih vratih pa je tudi vodja njegovega kabineta Petra Škofic. Da se je sodelovanje med Golobom in Škofic zaradi različnih pogledov na vlogo kabineta končalo, je prvi poročal portal N1.

Vodenje kabineta bo prevzel Luka Špoljar, ki je trenutno sekretar poslanske skupine Svoboda. V državnem zboru se je kot strokovni sodelavec zaposlil leta 2018 ob nastopu vlade Marjana Šarca, piše portal MMC.

Odhaja ena od najbolj izkušenih Golobovih sodelavk

Škofic je bila ena od najbolj izkušenih članic Golobove ekipe. V času vlade Alenke Bratušek je bila vodja kabineta ministra za kulturo Uroša Grilca, v obdobju vlade Boruta Pahorja je bila svetovalka za odnose z javnostmi pri notranji ministrici Katarini Kresal, pred tem je bila tiskovna predstavnica LDS. Golobu se je pridružila ob ustanavljanju Gibanja Svoboda, v njegovi ekipi je bila sprva zadolžena za odnose z javnostmi. Po zmagi Gibanja Svoboda na volitvah leta 2022 in po zamenjavi oblasti je postala vodja Golobovega kabineta.

Petra Škofic (levo od Goloba) je bila ena od najbolj izkušenih članic premierjeve ekipe.
Ukom

Po nekaterih informacijah naj bi v premierjevem krogu o menjavi Škofic razmišljali že lani. Kot njenega potencialnega naslednika se je takrat omenjalo zlasti Klemna Babnika, vodjo kabineta finančnega ministra Klemna Boštjančiča, a do kadrovske rošade na čelu premierjevega kabineta takrat ni prišlo. Po naših informacijah se je Škofic v preteklosti znašla tudi na udaru generalne sekretarke Gibanja Svoboda Vesne Vuković, ki s koncem marca odhaja s položaja drugega človeka v Golobovi stranki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta