Ruski gasilec v oglaševalski jumbo kampanji stranke SDS

M.R.
16.04.2020 11:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jumboplakat s kolažem fotografij, med katerimi se je znašel tudi ruski gasilec.
Sašo Bizjak

Največja vladna stranka SDS je v času velikonočnih praznikov in epidemije izvedla oglaševalsko kampanjo na t. i. jumboplakatih po Sloveniji, o kateri smo že poročali
Z njo se zahvaljuje vsem, ki se z virusom borijo po službeni dolžnosti, hkrati pa tudi državljanom, ker ostajajo doma, in jih poziva, naj nadaljujejo s tako odgovornim početjem. 
Na enem izmed plakatov, na katerem piše "Hvala, ker ste", so vidni vojaki, policisti, pripadniki civilne zaščite in nasmejani gasilec. Na družbenih omrežjih že ugotavljajo, da prav slednji ni pripadnik slovenskih gasilcev. Gre namreč za ruskega gasilca. 
{twitter}https://twitter.com/AcmanT/status/1250414870744502272{/twitter}
Ugotovili smo, da sta fotografiji policijskega para in gasilca objavljeni tudi na spletni strani s fotografijami Shutterstock. Policijski par je slovenski, avtor fotografije je Anže Furlan
Avtor fotografije z ruskim gasilcem pa je Sergej Mironov. Na plakatu stranke SDS je fotografija odrezana in registrska tablica na gasilskem vozilu v ozadju ni vidna, na celotni fotografiji, ki jo ponuja Shutterstock, pa je nekoliko zamegljena, a je jasno, da gre za rusko registracijo vozila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta