S projektom Polet do podaljšane delovne aktivnosti starejših zaposlenih

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
25.03.2019 03:05

Cilj projekta Polet, v katerega bo vključenih 120 podjetij, je za deset odstotkov zmanjšati absentizem in podaljšati delovno aktivnost starejših zaposlenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dylan Nolte

V Sloveniji imamo nizko stopnjo delovne aktivnosti starejših, poleg tega pa zelo visok delež bolniških odsotnosti, pri čemer še posebno izstopajo starejši zaposleni. Prav to, kako z ukrepi, ki bodo spodbujali aktivno in zdravo staranje zaposlenih, zmanjšati absentizem in vplivati na daljšo delovno aktivnost, je srž novega štiriletnega projekta Polet (Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih). Projekt, ki ga financirata Evropski socialni sklad in ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, vodi Združenje delodajalcev Slovenije skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije, Štajersko gospodarsko zbornico in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Vključenih bo 120 podjetij; od tega 60 v prvih dveh letih.

Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice 
Simona BOŽIČ
Nina Potočnik
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta