SAB: Vlada si bo izplačala krizni dodatek in si dvignila plače. Minister za javno upravo: To je laž

DR, STA
23.04.2020 13:45

SAB bo zahtevala sklic komisije DZ za nadzor javnih financ ter odbora za notranje zadeve in javno upravo, na katerih bi dobili več pojasnil, kako je z dodatkom za nevarnost in posebne obremenitve za funkcionarje. Vladni razrez sredstev za dodatek namreč razumejo kot možnost 35-odstotnega dviga funkcionarskih plač. Ministrstvo pravi, da to ne drži.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Koritnik
Robert Balen

Vlada je v sredo namreč določila obseg sredstev za financiranje dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije, ki ga je predvidel prvi interventni protikoronski zakon, razdelitev sredstev na neposredne proračunske uporabnike ter kriterije za razdelitev sredstev posrednim proračunskim uporabnikom. Ocena skupnega mesečnega finančnega učinka za javni sektor znaša 39,2 milijona evrov.

SAB je zmotil del zapisnika vladne seje, v katerem piše, da v povprečju vsak funkcionar oziroma direktor prejme 35 odstotkov bruto urne postavke osnovne plače. Maksimalna možna masa dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije vseh funkcionarjev in direktorjev se tako množi z deležem 0,35. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta