Šarec Fakina obiskal na domu: "Resnično se je nabralo precej. Imel je dolg bronhitis, nato pljučnico"

STA, DR
08.03.2019 11:18

Minister za zdravje Samo Fakin je danes predsednika vlade Marjana Šarca obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje prepočasi, zato odstopa s položaja. Fakin ostaja v bolniškem staležu, še naprej ga nadomešča državna sekretarka Pia Vračko, so sporočili z ministrstva. Šarec: Fakinov odstop sprejemam, zaradi zdravstvenega stanja potrebuje predvsem počitek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Samo Fakin
Nataša Juhnov

Fakin je bil, po navedbah ministrstva zaradi dalj časa trajajoče viroze, bolniško odsoten od 18. februarja. Z bolniške se je sicer vrnil na sejo vlade 21. februarja, na kateri so potrjevali splošni dogovor v zdravstvu za letošnje leto ter ukrepe za skrajševanje čakalnih dob v zdravstvu.
Na novinarski konferenci po takratni seji vlade je bil sicer vidno utrujen in je močno kašljal. Na ministrstvu so sicer napovedovali, da se bo prihodnji teden vrnil v službo, ko bi moral na širšem vrhu koalicije predstaviti predlog zakona o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov.

Zasedal je različne funkcije v zdravstvu

Fakin je po izobrazbi zdravnik in že slabih 25 let je zasedal vodilne funkcije v zdravstvu. Javnosti najbolj poznan je po dolgoletnem vodenju javne zdravstvene blagajne, od koder se je poslovil leta 2016, ker ni našel skupnega jezika s stranko SMC, ki je sedaj del vlade.

Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta