Šarec in Počivalšek nista v istem čolnu

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
31.01.2020 18:52

O pogovoru med Šarcem in Počivalškom znano že predhodno - v željah se razhajata, premier bi šel na predčasne volitve, prvak SMC bi najprej iskal možnost nove vlade. Pogovori se selijo v državni zbor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dovčerajšnja partnerja v vladi sta daleč od dogovora o predvolilni koaliciji.
Robert Balen

Premier v odstopu, prvak LMŠ Marjan Šarec in gospodarski minister Zdravko Počivalšek sta se včeraj dopoldan naposled sestala, potem ko je Šarec že v ponedeljek, ob robu odstopne izjave SMC vrgel rokavico in jim ponudil skupni nastop na volitvah. Že na nacionalni televiziji je Počivalšek naznanil, da je bil k sodelovanju pozvan zgolj prek medijev, ne pa tudi v živo, slednjega bi bil "dosti bolj vesel". Nato je včeraj kar prek Facebooka sporočil, da se njuni pogledi na izhod iz trenutne situacije "nekoliko razlikujejo". Šarec ostaja pri svoji zamisli za najboljše rešitve, to so predčasne volitve, Počivalšek pa s prioritetno namero "možnosti oblikovanja stabilne vlade, ki bo imela svojo vsebino. Ne gre za ponudbo in povpraševanje, ampak gre za pomembne zadeve, zato bomo v SMC znali najti rešitve, ki so najboljše za Slovenijo."
Nadaljnji pogovori bodo potekali na relaciji vodij poslanskih skupin obeh strank, ki bosta podala oceno, "kakšne so možnosti nadaljnjega sodelovanja", je še pojasnil vodja SMC. Med njima ni pretiranih razhajanj, četudi sta stranki povsem drugače glasovali denimo v sredo o zakonu o zdravstvenem zavarovanju, je sicer dejal Šarec, kot rezultat pogovorov med vodji poslancev pa si obetajo "dogovor na nižji ravni". Če se bo SMC odločil za sodelovanje s SDS, s katero se LMŠ ne vidi zaradi "sovražne retorike in financiranja z Madžarske", tega Šarec, kot je dejal, ne bo pretirano objokoval.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta