SDS nad Aleksandro Pivec: Najprej s sejo odbora, nato pa ...

DR
08.11.2019 14:23

"Ne bi pričakovali, da bo kot polnozaposlena ministrica slovenske vlade imela čas, da se poleg spopadanja z zahtevnimi izzivi in težavami slovenskega kmetijstva, gozdarstva in prehrane ukvarja še z dodatnimi projekti, ki ji prinašajo dodaten zaslužek v lasten žep," pišejo v SDS

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Poslanska skupina SDS je na predsednika Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naslovila zahtevo za sklic nujne seje, na kateri bi obravnavali nepravilnosti in spornost dela ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec (iz kvote Desus) pri projektu SRIPT in drugih projektih, so sporočili iz stranke Janeza Janše.
Nadaljujejo, da je MGRT konec oktobra Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije v škodo EU in ponarejanja listin pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije, njeno direktorico Klavdijo Perger in druge fizične osebe, vpletene v zadevo: "Upravni odbor Turistično-gostinske zbornice Slovenije je sicer pred dnevi direktorico zbornice in koordinatorico projekta SRIPT Klavdijo Perger, nekdanjo poslanko SMC in nekajdnevno ministrico za izobraževanje, ki je odstopila zaradi plagiatorstva svoje magistrske naloge, razrešil. Med sodelavci pri projektu je bila po javnosti znanih podatkih tudi zdajšnja ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec. Po podatkih MGRT je za delo pri projektu prejela 35.609,09 EUR bruto honorarja. Vendar pa se pojavljajo sumi, da svojega dela pri projektu, kot poročajo tudi mediji: 'dejansko sploh ni opravila, vsaj v celoti ne, in da si je - ob pisanju poročila in obračunavanju honorarjev - nesramno prisvojila tuje delo oziroma opravljeno delo drugih sodelavcev pri projektu'. Pivčeva je sicer v enem izmed svojih odzivov medijem zapisala, da je njeno svetovanje zajemalo vsebine na področju poznavanja projektnih okolij na nacionalni in mednarodni ravni, nacionalnih ter EU programov za financiranje znanstvenoraziskovalnih in razvojnih projektov ter da je strokovne podlage in gradiva za svoje delo pripravljala sama ter z njimi seznanjala koordinatorja in konzorcij, ni pa se opredelila do tega, da je pri projektu sodelovala med avgustom 2017 in septembrom 2018, torej v času, ko je bila še državna sekretarka na uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta