"Še kdo pleše?" Kdo je naročil obcestne plakate, na katerih je Robert Golob?

M.R.
25.10.2023 12:29

Ob cestah so se včeraj pojavili novi plakati z nekoliko provokativno vsebino. Na njih je fotografija Roberta Goloba, z velikimi črkami pa piše: "Še kdo pleše?" Odzvali so se v Gibanju Svoboda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plakat stranke SDS
Robert Balen

Na prvi pogled se lahko zdi, da naročnik plakatov ni znan. A je v bistvu precej očitno, kdo bi lahko stal za tem. Naročnika razkrije že spletni naslov, ki je prav tako zapisan na njem: Prioritete.com. Ta pripelje do spletne strani največje opozicijske stranke SDS. 

V stranki so nam pojasnili, da gre za novo kampanjo. Prve plakate so začeli postavljati včeraj dopoldne, postavitev pa so naročili že pretekli teden. S kampanjo želijo volivcem povedati, da so bile predvolilne obljube Roberta Goloba "prazne", sami pa da ponujajo alternativo. 

Napis "Še kdo pleše?" se navezuje na Golobovo izjavo, ki jo je izrekel takoj po objavi rezultatov zadnjih parlamentarnih volitev. "Danes ljudje plešejo, čakam, da boste začeli plesati tudi vi," je dejal takrat še prek videopovezave, saj je bil bolan. 

V SDS so pojasnili, da gre za vseslovensko akcijo in da bo po državi v teh dneh postavljenih več deset plakatov. Odgovora na vprašanje, koliko bo stranko stala postavitev plakatov, pa za zdaj od SDS še nismo prejeli.

V Gibanju Svoboda so dejali, da gre za nesprejemljivo početje, saj da gre za sporen in manipulativen plakat. Preučili bodo vse možnosti, kako lahko proti takemu početju ukrepajo, "da se to več ne ponovi". "Žal nam je, da imamo v Sloveniji stranko, ki se poslužuje tako nizkotnega prepričevanja volivcev," so še povedali v odzivu.

Za mnenje o plakatih smo zaprosili tudi oglaševalsko zbornico. Na odgovor še čakamo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta