Šefic in Pipenbaher tik pred tem, da postaneta Golobova popoplavna operativca

Va
15.08.2023 21:43

Boštjana Šefica, med drugim svetovalca bivšega predsednika republike Boruta Pahorja za nacionalno varnost, naj bi vlada še ta teden imenovala za državnega sekretarja v kabinetu premierja. Zadolžen bo za obnovo po naravni nesreči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Šefic, človek za izredne projekte
Robert Balen

Tako je nocoj poročal Pop TV. Mariborčan Marjan Pipenbaher, najbrž eden največjih živečih specialistov za mostogradnje, med zadnjimi je projektiral most na Pelješac na Hrvaškem, pa naj bi bil v novem posvetovalnem telesu za sanacijo, ki ga bodo sestavljali gradbeni, hidrološki, geološki in drugi strokovnjaki, so objavili iz zanesljivih virov.

Na 24ur.com so ob tem spomnili, da je premierja Roberta Goloba na obisku v ponedeljek v popoplavni Komendi že spremljal Boštjan Šefic. "Skušali bomo maksimalno pomagati vsem, ki živite tukaj, da boste lahko čim bolj normalno, ne glede na okoliščine, ki so seveda neprijazne, normalno živeli," je povedal na terenu. Ali prihaja v Golobov kabinet, ni želel komentirati, je pa za Pop TV povedal, da je vladi pripravljen pomagati. Nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu (v času vlade Mira Cerarja) in glavni operativec med veliko begunsko krizo je bil sicer po dostopnih podatkih zadnje mesece že upokojen.

Prvič na terenu z Robertom Golobom, Boštjan Šefic je v ozadju
Urška Mlinarič/x

Pipenbaher pa je za Pop TV o očitno skorajšnjem strokovnem bdenju nad sanacijo po katastrofalni naravni nesreči povedal: "To je najmanj, kar lahko človek naredi. Če je treba vložiti veliko denarja, naj se ta denar vloži kakovostno. Naj se vloži strokovno pravilno. Zdi se mi, da je super, če je to na koncu ena ekipa, da niso to samo politiki."

Državni sekretar v premierjevem kabinetu za varstvo pred naravnimi nesrečami je sicer nekdanji obrambni minister Anton Grizold, a naj bi se jeseni upokojil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta