Septembra bodo v Ljubljani zbrani najvišji predstavniki poveljniki vojsk članic Nata

M.R.
05.08.2019 13:06

Med 13. in 15. septembrbom se bodo v Ljubljani mudili načelniki generalštabov vseh zavezniških vojsk in navjišji vojaški predstavniki zveze Nato.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Slovenska vojska bo namreč gostila konferenco vojaškega odbora Nata, katere namen je omogočiti razpravo o aktualnih temah na obrambno-varnostnem področju, ki zadevajo ohranjanje miru in varnosti. Gostiteljica bo načelnica generalštaba SV Alenka Armenc, konferenco, ki se je bo po pričakovanjih udeležilo več kot 400 ljudi, pa bo vodil tudi predsedujoči vojaškemu odboru Nata general Stuart Peach
Ključne teme pogovorov konference bodo misije, operativno delovanje, ohranjanje pripravljenosti in odvračalne drže zavezništva ter izgradnja koncepta bojevanja v sodobnem varnostnem okolju, ki bo sposobno odgovoriti na sodobne varnostne izzive.
{twitter}https://twitter.com/Slovenskavojska/status/1158321182137114625{/twitter}
Pri organizaciji bo sodelovalo več kot 600 pripadnikov Slovenske vojske ter drugih vladnih in nevladnih institucij. Pričakuje se okoli 150 visokih gostov, vsi udeleženci bodo nastanjeni v Grand hotelu Union, kjer bo potekala tudi sama konferenca. Bodo pa udeleženci v času konference obiskali tudi druge kraje po Sloveniji.
Letos mineva 15 let od vstopa Slovenije v Nato, hkrati pa je severnoatlantsko zavezništvo dopolnilo 70 let svojega delovanja.
Za Slovenijo je cilj te konference tudi promocija države in Slovenske vojske kot kredibilne partnerice zavezništva in nepozabne turistične destinacije, v katero se bodo gostje znova in znova radi vračali, so še zapisali na spletni strani vojske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta