Sergej Lavrov v Sloveniji: V prijateljskem duhu z nezavezniško Rusijo

Uroš Esih Uroš Esih
29.05.2019 19:26

Ruski zunanji minister posebej ceni, da se Slovenija zavzema za normalizacijo odnosov med EU in Rusijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov (levo, ob slovenskem zunanjem ministru Miru Cerarju) je bil v Sloveniji deležen velike pozornosti medijev, nedvomno pa je njegovim sporočilom prisluhnil tudi celoten diplomatskih zbor v Sloveniji.
Robert Balen

Polna dvorana za tiskovne konference ministrstva za zunanje zadeve, kar se že lep čas ni zgodilo, je danes pričala o odmevnosti ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova v Sloveniji. Na njegovem tokratnem dvodnevnem obisku ga je tudi spremljalo osemnajst ruskih novinarjev, kar dokazuje, da je bil obisk pravzaprav bolj pomemben za rusko diplomacijo in javnost. Pogostost srečevanja najvišjih slovenskih in ruskih državnikov je zunanji minister Miro Cerar pojasnil kot odraz kakovosti odnosov med obema državama, ki v rednih konzultacijah naslavljata tako politične in gospodarske teme kot vprašanja, kjer državi nimata enakih političnih stališč.
Od politike in gospodarstva do humanistike in kulture
"Za Slovenijo je reden dialog na najvišji ravni s stalnimi članicami Varnostnega sveta OZN in pomembnimi državami v mednarodnih odnosih ključen," je redne stike z rusko stranjo, ki so pogosto kritika proameriško usmerjenega dela javnosti pojasnjeval Cerar in dodal, da si Slovenija kot članica EU in zveze Nato prizadeva za stabilnost v mednarodni skupnosti, še zlasti v soseščini Zahodnega Balkana, zato podpira odprt dialog z Rusijo. Cerar je še poudaril, da ceni dialog med državama, ki prisegata na multilateralizem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta