Simona Kustec: Vse kaže, da se bodo lahko septembra v šolo vrnili vsi učenci in dijaki. Kakšni pa so različni modeli izvajanja pouka?

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
18.08.2020 10:54

Ministrica za izobraževanje je na Brdu pri Kranju ravnateljem predstavila različne modele izvajanja pouka v novem šolskem letu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simona Kustec
Andrej Petelinšek

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec se je z direktorjem Zavoda za šolstvo Vinkom Logajem udeležila tradicionalne konference ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov, na kateri je skupaj z njimi razpravljala o prihajajočem šolskem letu, ki se začne že čez slaba dva tedna. Ob tem je ministrstvo skupaj z zavodom in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) izdalo knjižico s priporočili in modeli izobraževanja. 
{twitter}https://twitter.com/MIZS_RS/status/1295666363911081984{/twitter}
Predvideni so štirje modeli, pri čemer je ministrica na twitterju ob začetku srečanja sporočila, da "si iskreno želi, da bi s 1. septembrom aktivirali model B (zeleni model), ki predvideva, da bodo v šolo odšli vsi osnovnošolci in dijaki" ob spoštovanju priporočil NIJZ. Ob tem je predviden še model izobraževanja, kot je veljal pred epidemijo, ki ni verjeten. Tretji model predvideva, da bi se v šoli izobraževali le učenci od 1. do 3. razreda, vsi drugi pa na daljavo. In kot zadnji model, da se vsi izobražujejo na daljavo.
"Če se bo epidemiološka slika v prihodnjih 14 dneh bistveno poslabšala, bomo morali to spoštovati," je dejala ministrica. Precej več bo po njenih besedah znano že po četrtkovi seji vlade, na kateri jih bo minister za zdravje Tomaž Gantar seznanil s celovito epidemiološko sliko.

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec in direktor Zavoda za šolstvo Vinko Logaj danes z ravnatelji o novem šolskem letu.
Borut Živulović
MizŠ
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta