Milan Krek o začetku šolskega leta: Vsi Slovenci bi se morali s 15. avgustom vrniti iz tujine

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
14.08.2020 06:30

Direktor NIJZ v tem trenutku ne vidi ovir za odpiranje osnovnih in srednjih šol, a opozarja, da se situacija lahko še spremeni. Ravnatelji pa svarijo, da so predvidene omejitve za šole neživljenjske.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kakšni ukrepi bodo pričakali šolarje v novem šolskem letu? 
Sašo Bizjak

Odločitev o tem, ali bodo vsi osnovnošolci in srednješolci 1. septembra tudi dejansko prestopili šolski prag, bo vlada sprejela predvidoma prihodnji četrtek, 20. avgusta, pravijo na ministrstvu za izobraževanje, kjer poudarjajo, da si ministrica za izobraževanje Simona Kustec vsekakor prizadeva, da bi vsi šolarji in dijaki sedli v šolske klopi. Bo pa dokončna odločitev o načinu izpeljave šolskega leta 2020/21 odvisna od epidemiološke slike v državi, dodajajo na ministrstvu.
Temu pritrjuje tudi direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek, ki pravi, da je trenutna epidemiološka slika taka, da ne vidi ovir za odprtje tako osnovnih kot srednjih šol za vse šolarje in dijake. "A vprašanje je, ali bo takšna slika tudi zadnje dni avgusta. Naredili bomo vse, da se bodo septembra šole odprle, saj se zavedamo, kakšne negativne posledice ima lahko ne le za otroke, temveč tudi za družine in celotno družbo zapiranje šol, zato je nujno, da dosledno spoštujemo zaščitne ukrepe in s tem zajezimo širjenje okužb."

Gregor Pečan: "Bojim se, da bomo spet bolj papeški od Frančiška."
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta