Sindikat policistov glede Hojsovih izjav sprašuje Olaja: Ali boste zaščitili integriteto policije?

Miha Raičevič
23.09.2021 12:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Generalni direktor policije Anton Olaj
Robert Balen

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je na generalnega direktorja policije Antona Olaja naslovil pismo, v katerem ga sprašuje, ali namerava zaščititi integriteto policije, pri čemer izpostavljajo dve izjavi notranjega ministra Aleša Hojsa

Notranji minister Aleš Hojs
Žana Vertačnik

"Na ogorčenje in zgražanje" pa je, kot piše SPS, naletel tudi Olajev odgovor v oddaji Politično na javni televiziji 5. septembra. Na vprašanje, kaj je glede Hojsove izjave o lenuhih, dejal policistom, in ali se s to izjavo strinja, odgovoril, da tega ne želi komentirati. 

Sedaj Olaja opozarjajo še na eno Hojsovo izjavo, ki jo je pred dvema dnevoma izrekel na Planet TV, kjer v intervjuju med drugim dejal: "Očitno so, bi rekel, to največje mevže v tej državi, torej policisti in vojaki, ki se očitno bojijo cepljenja."

Sindikat zato zdaj Olaja sprašuje, ali namerava zaščititi integriteto policije, ali se je že opredelil do Hojsove izjave, ali je morda že podal predlog za pregon za kaznivo dejanje razžalitve in ali bo policija vodila prekrškovni postopek zoper ministra zaradi nedostojnega vedenja. 

Direktorjev odgovor SPS pričakuje do ponedeljka, hkrati pa napovedujejo, da bodo z njim seznanili tudi javnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta