Skrbi zaradi avstrijske mesne afere: Kakšno meso prihaja v Slovenijo?

STA, VČ
02.11.2019 11:04
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Sindikat kmetov Slovenije je izrazil veliko zaskrbljenost zaradi avstrijske mesne afere, zaradi katere so številni slovenski ponudniki s trga preventivno umaknili določene mesne izdelke. Sprašujejo se, kakšno meso prihaja v Slovenijo in ali je slovenski trg zanimiv le za meso vprašljive kakovosti. Državljane pozivajo h kupovanju slovenskega mesa.
Kot so v sporočilu za javnost poudarili v sindikatu, je Avstrija pri urejenosti trga s kmetijskimi pridelki in mesom po mnenju slovenskih kmetov in uradnikov veljala za vzoren primer urejenega, varnega in transparentnega trga.
"Poleg tega, da je Slovenija samooskrbna z govejim mesom, je resnica tudi to, da veliko svinjskega mesa uvozimo. Sprašujemo se, kakšno meso prihaja v Slovenijo. Je slovenski trg zanimiv le za takšna in drugačna stranpota vprašljivega mesa z zahoda," so zapisali v sindikatu in se vprašali tudi, kaj vse lahko v Slovenijo pride tudi iz vzhodnih držav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta