Skupščina Petrola: Revizija poslov Berločnikove uprave

Nadzorniki Petrola: Pristop nekdanje Berločnikove uprave je bil malomaren in nestrokoven. Ta očitke zavrača in priznava lapsus v izračunih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delničarji so na skupščini sprejeli predlog delničarjev za posebno revizijo poslov od začetka leta 2015 do odhoda nekdanje uprave pod vodstvom Tomaža Berločnika oktobra letos. 
Borut Živulovič/BOBO

Na današnji skupščini Petrola, ki se je zaradi registracije več delničarjev, kot so jih pričakovali, začela z zamudo, je namestnik predsednice nadzornega sveta Sašo Berger dejal, da je nekdanja uprava Petrola pod vodstvom Tomaža Berločnika izgubila zaupanje nadzornega sveta zaradi malomarnosti in nestrokovnosti pri pripravi gradiv o načrtih za obdobje 2020-2022. Pojasnil je še, da so se za sporazumni odhod odločili, da bi se izognili sodnim postopkom in morebitni škodi za družbo Petrol.
Predlagani načrti uprave glede investicij in prevzemov ter potrebne dodatne zadolžitve za obdobje do leta 2022 da so močno presegali cilje v zastavljeni strategiji družbe, poleg tega so bili izračuni glede neto dolga napačni. Nadzorni svet je upravo na to večkrat opozoril, a uprava opozoril ni upoštevala, je še dejal Berger. Uprava je predvidela okoli 900 milijonov evrov zadolžitve (400 milijonov evrov več od predvidne v strategiji), od tega bi 150 milijonov evrov predstavljala izdaja podrejenega dolga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta