Skupščina Telekoma: O bajnih odpravninah že nekdanje uprave

Damijan Toplak Damijan Toplak
30.08.2019 19:17

Nekdanji predsednik Telekomove uprave naj bi po mnenju nekaterih delničarjev prejel preveliko odpravnino, enako pa velja še za delavskega direktorja v odstopu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stojan Zdolšek: "Poslanec Ni razžalil točno določene osebe."
Bobo
Uprava Telekoma Slovenije, v prvi vrsti in od leve: Ranko Jelaća, dr. Vida Žurga in Tomaž Seljak
Nik Rovan/BOBO

Današnja skupščina delničarjev Telekoma Slovenije, katere se je udeležilo 80,13 odstotka delnic z glasovalno pravico, je minila v znamenju imenovanja novih nadzornikov, delitve dividend in pa spraševanja malih delničarjev o t.i. zlatih padalih in odpravninah nekaterih zdaj že nekdanjih članov Telekomove uprave pod vodstvom Rudolfa Skobeta, prav tako o podpovprečnem poslovanju Telekomovega medijskega stebra s Siolom.net in še posebej Antenno TV SL (Planet TV) na čelu.

Nadzornikov pa ni bilo ...

Delničarji Telekoma so namesto dosedanje predsednice nadzornikov Telekoma in nekdanje prve dame SDH Lidie Glavine - današnje skupščine se sploh ni udeležila, njen odstop pa je začel učinkovati prav z dnem skupščine - in Ljubomirja Rajšića (odstopil je že junija letos) za nova nadzornika imenovali Barbaro Cerovšek Zupančič, sicer članico uprave DBS, in kljub nekaterim pomislekom še Igorja Rozmana, ki je sicer zaposlen v Planetu TV in Siol.net konkurenčni RTV Slovenija kot pomočnik direktorja sektorja. Nekateri na skupščini prisotni delničarji so se obregnili ob to, da se skupščine ni udeležil prav nobeden od osmih Telekomovih nadzornikov. Morda zato, da jim ne bi bilo treba pojasnjevati dogovora o odpravnini in drugih podrobnostih, ki so ga sklenili z zdaj že nekdanjim prvim možem Telekoma, Rudolfom Skobetom. Poročilo nadzornega sveta je prebral kar predsedujoči skupščini odvetnik Stojan Zdolšek.

Stojan Zdolšek: "Poslanec Ni razžalil točno določene osebe."
Bobo

Uprava obljublja dobro nadaljnje poslovanje

Uprava Telekoma je še zavrnila namigovanja, da bi bilo z nedavno prodajo bosanskega Blicneta srbskemu Telekomu kaj narobe v prodajnem ali (po)prevzemnem postopku, prav tako so od kupca že prejeli 35,5 milijona evrov kupnine. Za Rudolfa Skobeta, ki ga sicer ni imenoval, pa je Stanković ugotavljal, da naj bi po lastnem odstopu ta ob 12 plačah prejel še odpravnino, čeprav bi po zakonu smel dobiti le šest plač ali odpravnino. Uprava je odgovorila, da nima pristojnosti odgovarjati na to temo, iz vrst nadzornikov, ki so se dogovarjali z nekdanjim prvim možem Telekoma, pa na skupščini ni bilo nikogar. Podobna dilema je veljala še za delavskega direktorja v odstopu Deana Žigona, ki pa naj bi še kar dve leti in pol prejemal direktorsko plačo, tudi ko bo dobil naslednika in bo v Telekomu prerazporejen na nižje plačano delovno mesto. Telekomova uprava je dejala, da o njem ne sme posredovati teh podatkov, saj Žigon ne bo več član uprave in ne nadzornega sveta, zato bi z izdajo podatkov posegli v varovanje njegovih osebnih podatkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta