SMC predlaga razrešitev pobegle poslanke s (pod)predsedniških mest odborov. Kdo bi jo zamenjal?

STA, M.R.
22.12.2021 13:51

Poslanska skupina SMC je danes v državni zbor vložila predlog sklepa o razrešitvi Mateje Udovč z mesta predsednice odbora za gospodarstvo ter podpredsednice odbora za infrastrukturo, okolje in prostor. V poslanski skupini SMC kot zamenjavo za Udovčevo, ki je sredi meseca izstopila iz stranke SMC, predlagajo Mojco Žnidarič in Gregorja Periča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V enem odboru naj bi Matejo Udovč zamenjal Gregor Perič

Robert Balen

Kot so v SMC pojasnili v obrazložitvi predloga, sklep o določitvi števila mest poslanskih skupin v delovnih telesih DZ in o določitvi poslanskih skupin, ki jim pripadajo mesta predsednikov in podpredsednikov delovnih teles DZ, med drugim določa, da mesto predsednika v odboru za gospodarstvo in eno od podpredsedniških mest v odboru za infrastrukturo, okolje in prostor pripadata poslanski skupini SMC.

V SMC predlagajo, da bi mesto predsednice odbora za gospodarstvo zasedla Mojca Žnidarič, mesto podpredsednika odbora za infrastrukturo pa Gregor Perič.

Mateja Udovč, ki je sredi meseca prestopila v stranko Naša dežela, sicer, kot je razvidno s spletne strani DZ, uradno še vedno sodi v poslansko skupino SMC. Je pa napovedala, da bo iz nje izstopila in bo delovala kot samostojna poslanka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta