Prestop potrjen: Iz poslanske skupine SMC v Našo deželo Aleksandre Pivec

Va
14.12.2021 20:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mateja Udovč

Poslanka poslanske skupine SMC Mateja Udovč prestopa v stranko Naša dežela, so potrdili v stranki Aleksandre Pivec. V sporočilu za javnost so pozdravili novo članico v svojih vrstah. S prestopom poslanke Naša dežela dopolnjuje svojo hitro rast in dokazuje, da predstavlja resno politično opcijo na prihajajočih parlamentarnih volitvah, so sporočili: "Naša dežela hoče biti tesno povezana s pričakovanji volivk in volivcev po vseh delih Slovenije, saj ustvarja politični program, ki bo spodbujal podjetnost, socialno vključenost in varnost prav vseh Slovencev. Z Matejo Udovč bomo to zmogli uresničiti še hitreje." Skupaj bodo "oživili iz naše tradicije dobro poznane vrednote, ki so skozi stoletja zagotavljale trdoživost slovenstva".

Udovčeva in Pivčeva sta zvečer v Odmevih na TV Slovenija povedali, da je prestop logično nadaljevanje njunega dobrega sodelovanja še iz časa, ko je bila predsednica Naše dežele kmetijska ministrica. Udovčeva se za zdaj ne bo povezala z nikomer, je rekla. Njen prestop tudi ne pomeni, da bi bili v SMC sprti, je zatrdila. Pripomb na ministra, ki ju čaka interpelacija v DZ, to sta Andrej Vizjak in Aleš Hojs (oba SDS), pa nima.

Ali bo Udovčevi sledil še kak poslanec, Aleksandra Pivec v Odmevih ni odgovorila, češ da ne gre za kalkuliranje, kako do treh poslanskih podpisov, ki so ena od poti za vložitev kandidature stranke na državnozborskih volitvah. 

SMC, ki se je nedavno s stranko GAS združila v novo stranko Konkretno, je imela po odhodu Igorja Zorčiča, Janje Sluga in Branislava Rajića med nepovezane še pet poslancev. Ena od njih je bila Mateja Udovč, ki zdaj, kot rečeno, prestopa v za zdaj zunajparlamentarno stranko nekdanje kmetijske ministrice in bivše predsednice Desusa Aleksandre Pivec, ki ima na volitvah 2022 cilj prestopiti parlamentarni prag. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta