So naftni trgovci prepočasi polnili rezervoarje oziroma jih celo namerno praznili?

Srečko Klapš Srečko Klapš
22.06.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
AVK bi ob ugotovitvi nepravilnosti Petrolu in OMV Slovenija, ki je v lasti madžarskega Mola, lahko naložila plačilo do deset odstotkov letnega prometa družbe.
 
AVK bi ob ugotovitvi nepravilnosti Petrolu in OMV Slovenija, ki je v lasti madžarskega Mola, lahko naložila plačilo do deset odstotkov letnega prometa družbe.  
Andrej Petelinšek
Potem ko je gospodarski minister Matjaž Han na bencinske servise, kjer je ob koncu tedna in v ponedeljek primanjkovalo goriv, poslal tržne inšpektorje, naj bi tudi Agencija za varstvo konkurence (AVK) sprožila uradni postopek.

Varuh konkurence naj bi preveril, ali sta Petrol in OMV Slovenija (ta je v lasti madžarskega Mola), ki obvladujeta veliko večino trga, zlorabila svoj položaj. Med drugim naj bi prepočasi polnila rezervoarje oziroma jih celo namerno praznila. Prav tako naj bi preverjali, kako so se gibale zaloge bencina in dizla po posameznih bencinskih servisih po napovedani odpravi regulacije cen; kdaj sta Petrol in OMV začela polniti te zaloge in koliko cistern sta za to uporabila.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta