Sova naj bi ovadila Tonina, ta pravi: Očitno nova akcija Damirja Črnčeca

STA, M.R.
25.11.2019 19:34

Slovenska obveščevalno varnostna agencija (Sova) je po neuradnih informacijah zaradi izdaje tajnih podatkov ovadila predsednika parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Mateja Tonina (NSi), je poročala TV Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matej Tonin
Robert Balen

Šlo naj bi za javno objavo poročila Knovs, ki je preučeval delo Sove v pripravah na arbitražo glede meje s Hrvaško, je poročala TVS.
Na Twitterju se je odzval tudi Matej Tonin. "Sova naj bi ovadila KNOVS, ker je njeno poročilo SOVO opralo krivde. Bizarno! Poročilo KNOVS dokazuje, da slovenska vlada in SOVA nista goljufali pri arbitraži. Dokaže, da slovenska zarota zoper Hrvate ne obstaja. Poročilo krepi slovensko pozicijo. Očitno nova akcija @DamirCrncec," je zapisal. 
{twitter}https://twitter.com/MatejTonin/status/1199041095243649025{/twitter}
Sova je Tonina ovadila, ker je Knovs v svojem poročilu glede prisluškovalne afere v času arbitražnega postopka objavil tajne podatke, ki jih je Sova poslala na Knovs in so postali del poročila. O tem je Sova obvestila tudi predsednika države, predsednika vlade in predsednika državnega zbora.
Tonin je, kot poroča TVS, dejal, da v poročilu ni nobenega tajnega podatka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta