Stanovanjski krediti: Šarec poslušal zahteve mladih

Kristina Božič
11.11.2019 17:40

Po srečanju z mladimi je predsednik vlade obljubil, da bodo resneje pristopili k reševanju stanovanjskega problema tudi na finančnem ministrstvu in ministrstvu za izobraževanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Prejšnji teden so mladinske organizacije tako Banko Slovenije kot vlado pozvale k srečanju zaradi ukrepa glavne nadzorne bančne institucije, ki je svoja priporočila glede odgovornega kreditiranja prebivalstva z novembrom naredila za banke zavezujoča. Mladi so pretekli teden opozorili, da so v letošnjem letu naslovili na vlado "že tri pozive k reševanju stanovanjske problematike", a ostali brez odziva.
"Po zelo konstruktivnem sestanku smo ugotovili, da so številne njihove pobude že v obravnavi," je po enournem sestanku s predstavniki mladinskih organizacij in podmladkov političnih strank dejal predsednik vlade Marjan Šarec v izjavi za javnost. S tem se je strinjala tudi Anja Fortuna, predsednica mladinskega sveta, ki je obljubila, da bodo mladinske organizacije svoje pripombe do roka - 28. novembra - podale tudi na predlog sprememb stanovanjskega zakona, ki ga je pripravilo ministrstvo za okolje in prostor, ki ga vodi Simon Zajc. Pojasnila je še, da predstavniki mladinskih organizacij v vmesnem času vabila na srečanje, ki so ga prejšnji teden zahtevali tudi od Banke Slovenije, ki jo vodi guverner Boštjan Vasle, niso prejeli. Premier je ob tem pojasnil, da sam smisla za srečevanja z vodstvom Banke Slovenije ne vidi, če se ta glede svojih ukrepov ni pripravljena pogajati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta