Sto let in izdelki na vseh kontinentih sveta

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
31.05.2019 09:04

Uniorjeva zgodba se je začela pisati pred stoletjem, ko je bila leta 1919 v Zrečah ustanovljena Štajerska železoindustrijska družba z omejeno zavezo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Ustanovitev družbe ni bila naključje, kajti zgornja Dravinjska dolina je bila zibelka slovenskega kovaštva že v štiridesetih letih 19. stoletja, ko so na območju izmenično delovale štiri železarne, ki so bile le malce večje kovačnice. Naravno bogastvo, poznavanje pridobivanja in predelave železove rude, ter dolgoletna tradicija, so napovedovali razcvet in razvoj železarske industrije.
Sto let razburkane zgodovine je seveda odločno zaznamovalo tudi razvoj Uniorja, ki pa ostaja zvest viziji razvoja, prilagajanja izdelkov ter širitvi na tuje trge.
Prisegajo na sinergijo in tradicijo
Unior danes sestavljajo trije proizvodni programi, ki so se razvijali postopoma in glede na potrebe trga. Odkovki so najstarejši program, Ročno orodje  je verjetno najbolj prepoznaven program, ter Strojegradnja, program razvit predvsem zaradi specifičnih potreb v industriji.  Proizvodni programi se med seboj dopolnjujejo in se sočasno razvijajo.
Pred stotimi leti je Unior svojo pot začel s tradicionalnim kovanjem in proizvodnjo ročnih orodij. Morda je najbolj fascinantno dejstvo, da to tradicijo negujejo še danes, seveda posodobljeno. V tem času je, podprto z inovacijami, izboljšanimi materiali in novimi idejnimi zasnovami, njihovo orodje postalo sinonim za kvaliteto in trajnost. Težko boste našli dobrega domačega mojstra brez Uniorjevega izvijača ali klešč. Še več, legendarni večni kosi potujejo iz generacije v generacijo.  Ročno orodje Unior se uvršča med pet največjih proizvajalcev ročnega orodja v Evropi.
Kljub razširjeni domači uporabi, so danes Uniorjevi artikli ročnega orodja namenjeni predvsem profesionalnemu uporabniku, da si zagotovijo velik tržni delež, pa osvajajo tuje trge. Danes tako kar 95% programa izvozijo. Tržno nišo so našli predvsem v specialističnih  orodjih. S premišljeno in kvalitetno zasnovanim orodjem ciljajo na najbolj zahtevne uporabnike iz kolesarske, motoristične, avtomobilske, električarske stroke,… Razvijajo nove skupine orodij za varno delo na višini, orodja z varovalnim radio frekvenčnim sistemom (RFID) za letalsko industrijo in dovršeno kovinsko embalažo.
Pri Uniorju radi poudarijo, da imajo predrzno vizionarstvo in jekleno voljo položeno že v temeljih. Da so poslovno na pravi poti dokazuje dejstvo, da boste njihove proizvode  našli v domala vsakem avtomobilu proizvedenem v Evropi in njihova ročna orodja na vseh celinah. Prihodnost je menda na strani pogumnih in tega Uniorjevim strokovnjakom nikoli ne manjka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.