Streljanje na Počku odneslo šefa Poveljstva sil Slovenske vojske, Žurman namesto Mariborčana Škerbinca

VČ, VB
05.04.2019 20:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Škerbinc
Sašo Bizjak

V Mariboru rojeni brigadir Miha Škerbinc od te sobote ne bo več šef Poveljstva sil Slovenske vojske, to je najvišji poveljniški položaj v vojski. Razrešitev je na predlog načelnice Generalštaba Slovenske vojske Alenke Ermenc danes podpisal obrambni minister Karl Erjavec. Kaplja čez rob - nabiralo se je že od prejšnje ministrice Andreje Katič - je bilo streljanje s težkim orožjem prejšnji teden do treh zjutraj na Počku, čeprav je dovoljeno samo do 23. ure in je takšno navodilo v veljavi že od prejšnje ministrice. "Če vojska ne upošteva ukazov ... Ali bodo naslednjič streljali na Postojno?" Tako je za Večer minister Erjavec potrdil kadrovsko menjavo visoko v Slovenski vojski. Obenem je imenoval namestnika šefa Poveljstva sil, da bo začasno vodil poveljstvo, to je brigadir Milan Žurman. Dozdajšnji (Škerbinčev) namestnik Ernest Anželj pa je na svojo željo premeščen v Maribor, odkoder je doma.      
Načelnica Ermenčeva ima še naprej vso ministrovo podporo, tako da ni res, pravi Erjavec, da je s predlogom zamenjave Škerbinca rešila sebe ... 
Poklicali smo tudi Miho Škerbinca. Presenečen je povedal, da je za razrešitev izvedel danes zvečer in da mu razlog še ni znan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta