TAB Mežica: Rekordno in v razvoj

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
30.08.2019 18:31

Skupina TAB z rekordnim dobičkom in dividendami, pred lastniki odločitev o proizvodnji litij-ionskih baterij. Odločitev bi lahko prišla "hitro, najkasneje do konca leta", pravi direktor Bogomir Auprih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bogomir Auprih, TAB Mežica: "Sto let je bilo shranjevanje energije domena svinca, zdaj pa smo v prehodnem obdobju, ampak kaj bo prišlo ven, je še vprašanje kristalne krogle."
Tomaž Ranc

Skupina TAB iz Mežice zaposluje 1300 ljudi, od tega 920 na Koroškem in okoli 400 v Makedoniji. Po današnji skupščini so predstavili poslovanje in načrte. Skupina TAB je lani dosegla 336,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke več kot leto poprej, dobiček pa dvignila z 29,6 milijona evrov na 31,2.


"Baterija ki smo jo razvili za Volkswagen, je pravi rolls-royce"

"Lahko se pohvalimo, da je bilo lansko leto še eno v nizu uspešnih in rekordnih let, večina poslovnih kazalcev pri proizvedenih baterijah in dobičkih je bila na še višji ravni kot v letu 2017. Prodajo startnih baterij smo povečali za odstotek, industrijskih za štiri, v skupini pa smo imeli pri startnih baterijah šestodstotni padec, kar je eden redkih negativnih kazalcev, sicer pa smo zato proizvedli več drugih baterij z višjo dodano vrednostjo," je dejal direktor in solastnik Bogomir Auprih.
Spomnil je, da so vrsto let dobavitelji največjim proizvajalcem viličarjev na svetu, medtem ko so pri avtomobilih preboj za "prvo vgradnjo" naredili to poletje, in sicer pri Volkswagnu. "Baterija, ki smo jo razvili za Volkswagen, je pravi rolls-royce, je izboljšana startna baterija, trenutno sta na svetu samo dve podjetji s tem tipom produkta," je dejal Auprih. Baterije prodajajo domala po vsem svetu, rastejo tudi v arabskih državah ter Aziji in Severni Ameriki, medtem ko v Južni Ameriki rasti še ne upa napovedati.

Največji izziv za TAB je morebiten začetek proizvodnje litij-ionske baterije za pogon električnih vozil, o čemer bodo odločitev sprejeli v naslednjih nekaj mesecih. "Hitro, do konca leta pa zagotovo," je dejal Auprih. Zaveda se tudi negativnih okoliščin, kot so dosegljivost litija, kobalta, trenutno tudi ni rešitev za njihovo recikliranje. Uradno te baterije predeluje samo neka belgijska tovarna in Aupriha zelo čudi, da se o tem ne piše ali govori. "Težava je tudi infrastruktura, ne vem, ali imamo v Mežici dovolj elektrike, da napolnimo recimo sto električnih avtomobilov. Zelo moderno je postaviti par polnilnic v Ljubljani, ampak za množično uporabo je to problem. Sto let je bilo shranjevanje energije domena svinca, zdaj pa smo v prehodnem obdobju, ko zelo močno prihaja na trg ta baterija, ampak kaj bo prišlo ven, je še vprašanje kristalne krogle," pravi. Tega znanja v Evropi ta hip ni, spredaj so Azijci, zato bi tukaj lahko prišlo do skupnega podjetja z njimi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta